Roderik Leeuwenhart

Roderick Leeuwenhart schrijft al sinds 2001 voor AniWay, het grootste Nederlandstalige tijdschrift over Japanse popcultuur, en is daarnaast actief als game- en filmjournalist. Hij deed een studie Animatie aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en heeft ook een tijdje in Hollywood gewoond en gewerkt. Een geek in hart en nieren.

De Pindakaas en Sushi-trilogie is zijn debuut als schrijver en de eerste romanreeks over het groeiende enthousiasme voor Japan onder Nederlandse jongeren. Een community waar hij zelf al meer dan vijftien jaar deel van uitmaakt. Om die ervaringen een plek te geven en iets te doen met zijn passie voor Japan, bedacht hij Pindakaas en Sushi. Het schrijven van de eerste versie kostte hem maar één maand – hoewel het afmaken van het boek daarna nog anderhalf jaar duurde. In 2014 verscheen het boek dan eindelijk, bij de start van Uitgeverij Leeuwenhart zelf, en werd het door de fans meteen met open armen ontvangen. Precies een jaar later kwam Pindakaas en Sushi 2 uit, best een prestatie voor een boek dat een stuk dikker is dan zijn voorganger. In het jaar daarop schreef Roderick vooral korte verhalen, waaronder Kinderen van de ijstijd, die door Quasis Uitgevers in 2016 werd gepubliceerd. En na een lange wachttijd kwam in februari 2017 dan toch eindelijk het laatste deel van de reeks uit, Pindakaas en Sushi 3. In april 2017 won hij de prestigieuze Harland Awards Verhalenwedstrijd, dé prijs voor de fantastische literatuur in Nederland.

http://www.uitgeverijleeuwenhart.nl/

Roderik 2.png