Exposities

De exposities ‘Marc Weikamp – Verstripte Gedichten’ en ‘Inktober’ zijn van zaterdag 3 november tot woensdag 15 november te bezichtigen in de VVV van Lochem. Een selectie van de expositie is ook te bezichtigen bij boekhandel Lovink.

Marc Weikamp - Verstripte Gedichten

MARC WEIKAMP
‘Verstripte Gedichten’

Marc Weikamp is grafisch ontwerper, illustrator en stripmaker. Hij maakte o.a. hedendaagse beeldverhalen van de negentiende eeuwse gedichten van Piet Paaltjens en van de Hoofdige Boer, het bekende gedicht van A.C.W. Staring.

OVER PIET PAALTJES IN BEELD
Voor ‘Piet Paaltjens in Beeld’ koos hij een negental gedichten uit waarbij hij er met pen en inkt zijn interpretatie aan gaf. De tekeningen ademen de sfeer uit van onbeantwoorde liefde en verdriet, maar net als de gedichten van Piet Paaltjens kan het best zo zijn dat ze juist de draak steken met deze gevoeligheden. Het boek kreeg aandacht in zowel de regionale als landelijke pers. Zo gaf de Volkskrant het stripboek vier sterren. Weikamp werd ook geïnterviewd door Frits Spits voor het radioprogramma De Taalstaat en door Harm Edens voor Gelderse Koppen.

OVER DE HOOFDIGE BOER
Dit boek werd uitgegeven ter gelegenheid van de opening van het Museum Staring in Almen (STAAL). Marc Weikamp verbeelde dit gedicht uit 1820 dat verhaalt over de streek rondom Almen, de kerkedienaar en uiteraard de koppige (hoofdige) boer. Dit grafische gedicht heeft de taal van ‘toen’ maar speelt zich af in het ‘nu’. Het thema van dit gedicht is immers zeker niet ‘ouderwetsch’.

Op deze expositie is óók nieuw werk te zien uit het project met als thema ‘350 jaar Achterhoek’.

Voor meer informatie over Marc Weikamp kijkt u op: www.marcweikamp.nl
Weikamps boek ‘Piet Paaltjens in Beeld‘ kunt u hier bestellen.

INKTOBER flyer

‘INKTOBER’
tekeningen en vrij werk van striptekenaars
Zie Groenen, Perry Moir, Nienke de Ruiter en Vick Henriquez

‘Inktober’ werd  in 2009 in het leven geroepen door de Amerikaanse illustrator/stripmaker Jake Parker. Tijdens Inktober dagen tekenaars zichzelf uit om elke dag van de maand oktober één inkttekening te maken. Als oefening, afleiding of gewoon voor de lol. Mooie tekeningen, lelijke tekeningen, vreemde tekeningen: het maakt niet uit, het gaat om de uitdaging. 31 dagen, 31 tekeningen. Voor de ‘Inktober’ expositie laten oud-Comic Design studenten van ArtEZ Zwolle hun Inktober-tekeningen zien, in combinatie met vrij werk.